flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступниця голови суду Олена Кожух взяла участь у форумі щодо викликів судової влади під час війни

21 грудня 2022, 14:56

Заступниця голови Закарпатського апеляційного суду Олена Кожух в режимі онлайн взяла участь у «круглому столі» «Діяльність судової влади в умовах воєнного стану: правові, кадрові, економічні виклики та шляхи їх подолання», організатором якого виступила Вища рада правосуддя.

На форумі, що об’єднав представників органів судової системи, представників Офісу Президента, Офісу Генпрокурора, СБУ, міжнародних організацій та народних депутатів, обговорили нагальні питання, пов’язані з процесом здійснення правосуддя судами України в реаліях воєнного часу.

Йшлося, зокрема, про такі виклики сьогодення, як перебої із електропостачанням, подолання кадрового дефіциту, забезпечення достатнього рівня фінансування, активізація використання можливостей електронного правосуддя задля забезпечення безпеки учасників та економії коштів.

Як зазначила Олена Кожух, активне обговорення порушених на круглому столі питань дозволяє всебічно проаналізувати становище, в якому опинилося українське правосуддя за час війни, та окреслити оптимальні шляхи вирішення проблемних ситуацій.

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду