flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Приборкували уявне полум’я: працівників суду вчили користуватися вогнегасниками

23 грудня 2022, 13:48

Знання правил поводження в екстремальних ситуаціях – запорука збереження життя та здоров’я будь-якої людини. З цією метою в Закарпатському апеляційному суді щороку проводяться заняття з пожежної безпеки. Сьогодні працівники суду вчергове вдосконалили свої знання з правил поведінки, які можуть врятувати життя за умов виникнення пожежі.

Основні правила застосування первинних засобів пожежогасіння, наголосивши на ефективності їх використання на початковій стадії розвитку пожежі, присутнім нагадав головний спеціаліст Микола Яценко. Також він розповів про особливості та принцип дії вуглекислотного і порошкового вогнегасників й продемонстрував їх роботу.

Для закріплення отриманих знань працівники суду мали змогу використати вогнегасники на практиці – кожен бажаючий  мав можливість приборкати з їх допомогою умовну пожежу.

«В апеляційному суді систематично проводять подібні заходи, адже установа - об’єкт із масовим перебуванням людей. Це дозволяє не лише підвищити рівень знань, а й підготувати працівників до дій у разі виникнення надзвичайної ситуації. Крім того, це те, з чим ми можемо зіштовхнутися у звичайному житті, тому треба розуміти як діяти та чого робити не варто», - підкреслила значимість подібних заходів заступниця голови суду Олена Кожух.

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду