flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В апеляційному суді торік провели 389 дистанційних судових засідань

11 січня 2023, 15:12

Відеоконференцзв’язок (далі - ВКЗ) – одна з форм використання інформаційних технологій у судовій системі. Такий формат проведення судових засідань усуває географічні бар'єри та забезпечує оперативний доступ сторін до справи. А в умовах воєнного стану сучасні технології стали особливо актуальними.

Так, минулого року в установі відбулося 389 сеансів ВКЗ (у 2020 році їх було всього 242), у тому числі 127 судових засідань проходили за ініціативи Закарпатського апеляційного суду.

Нагадаємо, що з 01 жовтня 2022 року змінилася процедура входу (авторизації) до підсистеми відеоконференцзв'язку.

Вхід до підсистеми можливий ТІЛЬКИ через Електронний кабінет Електронного суду (далі - ЕС) - https://cabinet.court.gov.ua/login.

З метою недопущення зриву запланованого судового засідання просимо потурбуватись про ЗАВЧАСНУ реєстрацію в Електронному суді.

Перехід до ВКЗ виконується за допомогою окремого пункту меню в ЕС – «Відеозв’язок». Після натискання зазначеного пункту користувач переходить на сайт ВКЗ авторизованим в обліковому записі.

Дізнатись про переваги дистанційної участі у судовому засіданні можна за посиланням https://zka.court.gov.ua/sud4806/pres-centr/news/1317724/

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду