flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві триває позачерговий з’їзд суддів України

12 січня 2023, 10:56

У Києві триває 19-й позачерговий з’їзд суддів України. Форум відбувається в умовах воєнного стану, що вже є безпрецедентним випадком, і має вирішити надзвичайно важливе для судової влади завдання – обрати членів Вищої ради правосуддя від суддівської спільноти. У перший день роботи зібрання делегати з'їзду обрали п'ятьох членів ВРП.

Закарпаття на зібранні представляють семеро делегатів, серед яких – і суддя Закарпатського апеляційного суду Іван Феєр.

Від місцевих загальних судів області в роботі з’їзду беруть участь четверо суддів - Ольга Бобик (Іршавський райсуд), Іван Котубей (Мукачівського міськрайонний суд), Володимир Леньо (Виноградівський райсуд) та Ярослав Орос (Хустський райсуд).

Також серед делегатів від суддівського корпусу Закарпаття – по одному судді від окружного адмінсуду та господарського суду області.

Зазначимо, що наразі Вища рада правосудді вже майже рік не має повноважного складу, а законом здійснення окремих її функцій покладено на голову Верховного Суду, а частину - передано Державній судовій адміністрації. Якнайшвидший початок роботи ВРП - важливий крок у судовій реформі України на її шляху до європейської інтеграції. Адже формування ВРП і ВККС згадані як ключова умова, пов’язана з наданням нашій державі статусу кандидата на вступ до ЄС.

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду