flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закарпатський апеляційний суд за доброю традицією в центрі сакуроцвітіння.

24 квітня 2023, 15:46
Всі, хто відвідав Ужгород минулими вихідними, переконалися у неймовірній красі міської перлини — Алеї сакур. Цвітіння сакури тривалий час сприймалося як виключно японське традиційне видовище. Однак, сьогодні зовсім не обов'язково вирушати у далеку Японію, щоб побачити це диво, оскільки сьогодні сакура росте у різних куточках землі, у тому числі і в найзахіднішому обласному центрі України- в Ужгороді.
Нині це дерево можна побачити в багатьох куточках Ужгорода: алея сакур прикрашає Київську та Православну набережні, однак, найбільше дерев висаджено на вулицях Ракоці і Довженка.
Мало хто знає, що будівлю, в якій зараз знаходиться Закарпатський апеляційний суд, звели у 20-х роках минулого століття. Вона належить до комплексу Малий Галагов – урядового кварталу, збудованого в Ужгороді владою Чехословаччини. Саме тоді японськими вишнями, привезеними з Відня, чеські інженери «оживили» новий адміністративний квартал міста. 
Тому, у період цвітіння японська вишня з величезними рожевими суцвіттями перетворює прилеглу до будівлі суду територію в райський сад, оповитий рожевими хмарами.
Традиційно цвітіння японської вишні співпадає з культурною подією Ужгорода, — фестивалем «Сакура Фест», який відзначають щороку, наприкінці квітня- на початку травня. Цьогоріч, завдяки зусиллям наших захисників, мешканці та гості міста мали можливість особисто взяти участь у фестивалі.