flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова апеляційного суду взяла участь у нараді на території «Закарпатської установи виконання покарань» (№9)

21 грудня 2023, 08:13

20 грудня на території УВП №9 відбулася робоча зустріч за участі народних депутатів України, керівництва Закарпатської області, органів державної влади, керівників правоохоронних та судових установ, органів місцевого самоврядування. Закарпатський апеляційний суд на нараді представила очільниця суду Ганна Фазикош.

Учасники робочої зустрічі оглянули територію установи та окремі її приміщення. Таким чином мали змогу скласти особисте уявлення щодо умов перебування в УВП №9 засуджених і затриманих осіб. Керівництво установи звернуло увагу на ті роботи, які були виконані в установі протягом останнього періоду, а також повідомили про найближчі плани.

Учасники наради оглянули медичну частину, побачили, які створені можливості для вчасного реагування персоналу на погіршення стану здоров’я засуджених і затриманих осіб. Також мали змогу оглянути кімнати для відеоконференцзв’язку, кімнати для конфіденційного спілкування з адвокатами, а також приміщення для ознайомлення зі справами. Поміж робочих питань учасники наради відвідали Святкове богослужіння в храмі Святої Великомучениці Анастасії Узорішительниці.

На зустрічі було обговорено реалізацію Стратегії реформування пенітенціарної системи на період до 2026 року, схвалену Кабінетом Міністрів України від 16 грудня 2022 року № 1153-р; проаналізовано поточний стан справ у «Закарпатській установі виконання покарань (№9)» за 2023 рік, необхідність запровадження комплексних довгострокових змін і визначення напрямів розвитку установи відповідно до стандартів Ради Європи.

Прес-служба Закарпатського апеляційного суду