flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В апеляційному суді відбувся тренінг «Порядок евакуації та засоби пожежогасіння»

25 грудня 2023, 10:51

Днями відповідальний за пожежну безпеку Микола Яценко провів тренінг для працівників Закарпатського апеляційного суду на тему «Порядок евакуації та засоби пожежогасіння». Відпрацювали практичне заняття з евакуації працівників через запасні евакуаційні виходи. Колектив вклався у визначений час – 3 хвилини 35 секунд.

Після того, як працівники евакуювалися, розпочалася друга частина тренінгу. Вступне слово взяв керівник апарату Василь Гецко, який наголосив на актуальність і важливість подібних занять під час війни в Україні. Далі відповідальний за пожежну безпеку розповів про типи пожеж, види вогнегасників та прийоми гасіння ними. Було розглянуто гасіння твердих і рідких речовин та газів. Кожен працівник мав змогу спробувати самостійно загасити уявний об’єкт загоряння, відпрацювавши прийоми гасіння вогнегасником по навчальних мішенях.

Наприкінці тренінгу Микола Яценко наголосив на важливості знань з пожежної безпеки, –  кожен повинен знати, як себе правильно вести при евакуації, і надважливі якості при цьому - злагодженість і організованість. Працівники мають знати всі евакуаційні виходи у будівлі – як основні, так і додаткові. Відчути та спробувати практично, що таке вогнегасник, а не тільки бачити його на стендах.

Знання кожним працівником правил протипожежної безпеки – вклад у загальну безпеку колективу суду.