flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив без зміни вирок щодо обвинуваченого у зґвалтуванні

27 грудня 2023, 14:51

26 грудня 2023 року колегія суддів з розгляду кримінальних справ Закарпатського апеляційного суду розглянув апеляційну скаргу адвоката в інтересах обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 152 («Зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди») КК України, на вирок Виноградівського районного суду Закарпатської області від 11 березня 2020 року.

Суд першої інстанції визнав мешканця Берегівського району винуватим та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк вісім років. Своїми діями обвинувачений  вчинив закінчений замах на вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із проникненням в тіло іншої особи без добровільної згоди потерпілої особи (зґвалтування), вчинених щодо особи, яка не досягла 14 років, незалежно від її добровільної згоди.

Заслухавши доповідь головуючого судді, пояснення обвинуваченого, його адвоката, прокурора, дослідивши зібрані у кримінальному провадженні докази, колегія суддів апеляційного суду постановила: апеляційну скаргу адвоката обвинуваченого залишити без задоволення, а вирок Виноградівського районного суду Закарпатської області від 11 березня 2020 року – без зміни.

Прес-служба Закарпатського апеляційного суду