flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вітаємо з Днем українського добровольця!

14 березня 2024, 07:26

14 березня Україна шанує своїх добровольців. Тих, хто не за ордени, а за покликом серця першими стали на захист рідної держави. Добровольчий рух – це одна з українських суперсил, феномен українського суспільства, показник нашої міці, єдності у боротьбі проти російських загарбників.

Дата свята обрана не випадково. Саме 14 березня 2014 року на тренувальну базу в Нових Петрівцях вирушили з Майдану Незалежності 500 бійців Самооборони Майдану. Вони сформували перший добровольчий батальйон для захисту України від російських окупантів в Донецькій та Луганській областях. Вже в 2017 році Верховна Рада України офіційно встановила свято на честь українських добровольців з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Навесні 2014 року була рекордна явка українців у військкомати всієї країни. Те саме продемонструвала наша нація в 2022 році, коли Росія розпочала повномасштабний наступ на Україну.

Саме завдяки мужності, відданості, щирому патріотизму добровольців вдалося зупинити навалу окупантів, мобілізувати сили в тилу і дати гідний відсіч росіянам. Десять років українські добровольці захищають рідну країну від російських окупантів, визволяють українську землю та успішно наносять ураження ворогу.

Вітаємо з Днем українського добровольця! Зичимо міцного здоров’я, сил, незгасаючого полум’я боротьби та жаги до перемоги. Пишаємося Вами, віримо у Вас та усіляко підтримуємо і допомагаємо!

Слава Героям України!

Прес-служба Закарпатського апеляційного суду