flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали студенти

31 травня 2024, 14:56

До Закарпатського апеляційного суду завітали студенти юридичного факультету Мукачівського фахового коледжу Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Майбутні правники ознайомились із структурою суду та побували у залі судових засідань.

Про те, як організовувати роботу апарату суду, як призначають помічників суддів та які обов’язки на них покладено розповів керівник апарату Гецко Василь Васильович.

Про роботу суддів, специфіку справ апеляційного суду розповіли заступниця голови суду Кожух Олена Анатоліївна та секретарі судових палат з розгляду цивільних справ та з розгляду кримінальних проваджень та справ про адміністративні правопорушення – Джуга Сергій Дийнешович та Феєр Іван Степанович.

Вони також дали молоді цінні поради та настанови щодо вибору майбутньої професії та шлях до суддівської мантії.

Студенти своєю чергою активно цікавилися різними аспектами роботи, поставили цілу низку питань, пов’язаних з функціонуванням суддівської гілки влади в Україні.

Подібні зустрічі несуть користь, адже вони спрямовані на підвищення правосвідомості молоді та формування правової культури майбутнього покоління. Захід проводиться в рамках Міжнародного дня захисту дітей, який відзначається 1 червня.