flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Резонансна справа: Закарпатський апеляційний суд відклав розгляд справи

12 червня 2024, 17:38

В Ужгородському міськрайонному суді  знаходяться на розгляді матеріали кримінального провадження за обвинуваченням кількох осіб у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2. ст. 255-1 та ч. 1. с. 255-2 Кримінального Кодексу України (Організація, сприяння у проведенні або участь у злочинному зібранні (сходці). Розгляд справи по суті триває.

Кільком обвинуваченим судом першої інстанції було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Надалі строк дії запобіжного заходу було продовжено.

Відповідні ухвали були предметом перегляду Закарпатського апеляційного суду та залишені в силі

Разом з тим, ухвалою Ужгородського міськрайонного суду від 4 червня 2024 року було частково задоволено 2 клопотання прокурора про продовження строку дії відповідного запобіжного заходу 2 особам у вигляді тримання під вартою. При цьому судом першої інстанції визначено заставу у розмірі трьохсот прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 908 400,00 (дев’ятсот вісім чотириста тисяч гривень).

Наразі одна особа внесла зазначену суму застави, інша особа продовжує перебувати під вартою.

Ухвала Ужгородського міськрайонного суду від 4 червня 2024 року була оскаржена прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю Закарпатської обласної прокуратури, а також одним із обвинувачених та його захисником.

Зазначені апеляційні скарги перебувають на розгляді апеляційного суду.
В судовому засіданні, яке відбулося 12 червня 2024 року,  розгляд справи було відкладено, оскільки захисником іншого обвинуваченого подано нову апеляційну скаргу на вищевказану ухвалу Ужгородського міськрайонного суду від 4 червня 2024 року. Окрім того, захисник стверджував, що не ознайомився зі змістом інших апеляційних скарг та не може якісно здійснювати захист особи, яка перебуває під вартою.

З метою недопущення порушення права особи на захист Закарпатський апеляційний суд відклав розгляд провадження на 3 липня.

 

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду