flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя повинен безперервно зміцнювати професійний рівень

12 жовтня 2020, 11:07

Упродовж тижня, з 5-го по 9-те  жовтня 2020 року, судді судових палат з розгляду кримінальних справ апеляційних судів проходили підготовку, організовану Національною школою суддів України. У навчанні для підтримання кваліфікації, яке відбулося в онлайн-режимі, взяв участь секретар судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Закарпатського апеляційного суду, суддя Іван Стан.

Експертами для проведення підготовки були запрошені досвідчені висококваліфіковані судді та науковці, які мають знання, багатий досвід та володіють необхідними навичками викладацької діяльності.

Програма підготовки передбачала обговорення низки актуальних питань застосування чинного законодавства та особливостей вирішення окремих категорій кримінальних справ. Серед проведених тренінгів: “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами (стаття 286 КК). Особливості кваліфікації злочинів”,  “Актуальні питання щодо арешту майна в діяльності слідчого судді” тощо.

Корисною для використання в роботі судді були лекції з українського ділового мовлення та мистецтва правового письма. Також, окрім іншого, учасники навчання мали можливість проаналізувати з колегами питання щодо запобігання розвитку професійного вигорання. Суддя Іван Стан брав активну участь в обговоренні проблемних питань.

Вцілому, програма підготовки суддів була достатньо насичена, супроводжувалась дискусіями та обговоренням. У підсумку, учасники підготовки отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду