flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Важливо! Про роботу суду в умовах карантину

09 квітня 2021, 14:03

Враховуючи те, що з 08 березня 2021 року Закарпаття перебуває у «червоній зоні» карантинних обмежень, Закарпатський апеляційний увесь цей час суд працював безперебійно, адже, ні в умовах пандемії, ні воєнного чи надзвичайного стану робота суду не може бути припинена. Водночас, через епідситуацію в регіоні, у суді був запроваджений тимчасовий особливий режим роботи, мета якого – в першу чергу попередити поширення коронавірусної інфекції серед відвідувачів та працівників суду.

 Оскільки у понеділок, 5 квітня 2021 року, регіональною  комісією ТЕБ та НС прийнято рішення про відновлення роботи транспорту у області, Закарпатський апеляційний суд з понеділка, 12 квітня 2021 року також вносить корективи у свою роботу – дещо послаблює карантинні заходи.

Нагадуємо, що на період дії карантинних обмежень і наше в тому числі завдання -  звести до мінімуму кількість контактів між відвідувачами  суду.

 З огляду на зазначене, Рішенням зборів суддів № від 08.04.2021 та Розпорядженням голови суду №19 від 08.04.2021 року затверджено:

  • рекомендувати суддям Закарпатського апеляційного суду встановити порядок призначення та розгляду справ у відкритих судових засіданнях з метою уникнення масового скупчення людей в залах судових засідань та коридорах суду, задля запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції;
  • привести списки судових справ, призначених до розгляду починаючи з 12.04.2021, у відповідність із цими рекомендаціями.
  • за можливості здійснювати розгляд справ без участі сторін, у порядку письмового провадження, крім випадків, коли участь сторін є обов’язковою;
  • приймати рішення про обмеження чи допуск осіб, які не є учасниками проваджень безпосередньо в залі судових засідань перед початком розгляду справи.
  • приймати рішення про можливість участі представників ЗМІ у судових засіданнях з розгляду справ, які викликають значний інтерес громадськості, за наявності можливості у залі судового засідання дотримання безпечної дистанції, з вдягнутими засобами індивідуального захисту.

Нагадуємо учасникам судового процесу, що прийом кореспонденції здійснюється  шляхом направлення документів на електронну адресу:

inbox@zka.court.gov.ua, через особистий кабінет за допомогою сервісу «Електронний суд»; за допомогою сервісів «Електронна форма звернення громадян», «Електронний інформаційний запит на отримання публічної інформації», поштовим зв’язком або  через інші дистанційні засоби зв’язку, а також через поштову скриньку прийому та реєстрації документів, яка розташована на першому поверсі приміщення суду.

Зверніть увагу!  Електронні документи, які подаються через підсистеми «Електронний суд» і «Електронний кабінет» повинні бути підписані за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Документи в електронній формі, що не підписані КЕП, розглядатимуться як не підписані та подані особами, які належним чином не ідентифіковані.

Слід пам’ятати, що можуть бути змінені години розгляду судових справ, тому радимо відстежувати цю інформацію на офіційному сайті суду у розділі «Список справ, призначених до розгляду».

З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції, пропуск осіб здійснюється не раніше ніж за 10 хвилин до часу визначеного у списках справ. При собі необхідно мати документ, що підтверджує особу, а також документи, які підтверджують наявність повноважень на участь в судовому засіданні відповідно до списку призначених до засідання справ. Пропуск здійснюється після проведення співробітниками Служби судової охорони температурного скринінгу та за відсутності очевидних ознак респіраторних захворювань. Крім того, пропуск дозволяється в засобах індивідуального захисту (захисна маска, рукавички) та за умови дотримання соціальної дистанції

Просимо з розумінням поставитись до запроваджених заходів та дотримуватись наступних правил особистого захисту:

  • дотримуватися у приміщенні суду дистанції 1,5-2 метри;
  • учасників справ, які бажають ознайомитися із матеріалами судових справ просимо попередньо та завчасно узгоджувати час відвідування суду для такого ознайомлення;
  • з метою уникнення великого скупчення осіб, наполегливо рекомендуємо перебувати у приміщенні «Інформаційного центру» не більше 2-х осіб;

після закінчення розгляду судової справи та вирішення необхідних процесуальних питань якнайшвидше залишити будівлю суду, з метою уникнення скупчення людей в приміщеннях та коридорах.

Якщо Ви є вільним слухачем або представником ЗМІ і бажаєте взяти участь у судових засіданнях, необхідно завчасного подати відповідну заяву на ім’я  судді-доповідача. Пропуск до залів судових засідань здійснюється виключно з письмового дозволу судді-доповідача.

Пам’ятайте, що від виконання простих рекомендацій залежить не лише ваше здоров’я та життя, а й тих, хто з вами поруч.