flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Закарпатського апеляційного суду у рамках «Днів відкритих дверей» завітали майбутні правники

26 травня 2021, 09:58
Програма заходу передбачала екскурсію судом апеляційної інстанції краю, знайомство з його роботою та цікаву бесіду з суддями.
З дотриманням встановлених правил карантину участь в заході взяли студенти першого курсу Ужгородського національного університету, які у рамках екскурсії детально ознайомились з особливостями роботи суду апеляційної інстанції краю. Про завдання, функції та структуру Закарпатського апеляційного суду розповів керівник апарату Василь Гецко.
 
Такі заходи покликані підвищити рівень правової культури і водночас допомагають закріпити отримані упродовж першого року навчання у виші теоретичні знання практикою. У рамках візиту молодь мала можливість поспілкуватись з суддями - заступником голови суду Оленою Кожух та секретарем судової палати з розгляду кримінальних проваджень та справ про адміністративні правопорушення Іваном Станом.
  
Судді розповіли про особливості й тонкощі своєї професії, поділилися власним баченням реалій суддівської роботи, наголошуючи на фаховості та відповідальності, які є пріоритетом для людини в мантії, а також дали практичні поради та настанови майбутнім правникам. Крім того, гостей зацікавили розповідями про деякі резонансні справи, які розглядались у суді, що врешті викликало жваве обговорення серед молоді.
Студентам також провели екскурсію, де вони змогли на практиці побачити всі аспекти роботи апарату суду, відвідавши інформаційний центр суду, зали судових засідань, приміщення, де тримають підвартових тощо.
На завершення зустрічі учасники заходу обмінялись спільними сподіваннями на подальшу плідну та цікаву співпрацю.
 
Пресслужба Закарпатського апеляційного суду.