flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

1 червня – Міжнародний день захисту дітей

01 червня 2021, 09:01

Напередодні Дня захисту дітей, який щороку в Україні відзначають 1 червня, Закарпатський апеляційний суд відкрив свої двері для школярів. Екскурсія відбулася з дотриманням всіх карантинних правил. Цього разу у гості до суду завітали учні Ужгородської спеціалізованої школи №3 з поглибленим вивченням англійської мови.

День відкритих дверей – це чудова можливість побачити роботу суду зсередини. Програма  екскурсії передбачала низку заходів, спрямованих на підвищення рівня правової культури і правової освіти у школярів. У рамках візиту учні дізналися про специфіку роботи суду, суддів та працівників апарату суду з перших вуст.

Спілкувались з юними гостями заступник голови суду Олена Кожух, секретар судової палати з розгляду цивільних справ Роман Кондор та керівник апарату суду Василь Гецко.

Під час бесіди учні ознайомились з особливостями щоденної роботи суддів, яка передбачає постійне професійне зростання та безперервне інтелектуальне збагачення. Юним гостям розповіли про діяльність апеляційного суду та особливості розгляду деяких найбільш актуальних категорій справ, які стосуються інтересів дітей. Окрім цього поділились історіями про цікаві судові справи у своїй практиці. При цьому, судді наголосили, що професія юриста, зокрема, судді – нелегка, і водночас – почесна, та  перш за все, вона потребує відповідальності.

У рамках екскурсії школярі також відвідали інформаційний центр суду, зали судових засідань, нарадчі кімнати, приміщення, де тримають підвартових тощо.

В Закарпатському апеляційному суді переконані, що такі екскурсії сприяють підвищенню загального рівня правової культури школярів та формуванню у молоді довіри та поваги до судової влади.

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду