flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Гастролера-львів’янина залишили під вартою з правом внесення застави у понад мільйон гривень

14 вересня 2021, 14:37

48-річний мешканець Львова, якого підозрюють у крадіжці майна з квартири в Ужгороді, залишиться під вартою. Колегія суддів Закарпатського апеляційного суду відхилила апеляційну скаргу захисника та залишила без змін ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду, якою стосовно чоловіка обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (що становить 1 094 500 грн.). 

Матеріали справи свідчать, що підозрюваний Н. разом із двома спільниками (один з яких, до речі, на момент розгляду справи перебував під заставою) у серпні цього року незаконно проникли у квартиру по вулиці Гленца і винесли звідти металевий сейф, гроші та інші матеріальні цінності. Дії підозрюваного правоохоронці кваліфікували за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана із проникненням у житло), що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Обставиною, що була взята до уваги апеляційним судом, став той факт, що тяжкий злочин, до якого причетний громадянин Н., вчинений за попередньою змовою групою осіб.

Таким чином, підозрюваний утримуватиметься під вартою до 16 год. 20 хв 9 жовтня 2021 року. У випадку внесення визначеного судом розміру застави в сумі 1 094 500 грн. фігурант справи буде звільнений з-під варти, проте він зобов’язаний буде виконувати ряд покладених на нього судом обов’язків.

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду