flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Закарпатському апеляційному суді відбулася міжвідомча нарада судових та правоохоронних органів

11 жовтня 2021, 08:40

У Закарпатському апеляційному суді відбулася міжвідомча нарада щодо організації взаємодії між правоохоронними та судовими органами області під час визначення судами запобіжного заходу.

До обговорення даного питання долучилися голова апеляційного суду Ганна Фазикош, начальник територіального управління Служби судової охорони в області, полковник Роман Мушак та його заступник, підполковник Дмитро Безкровний, перший заступник керівника обласної прокуратури Іван Косей, керівника апарату Ужгородського міськрайонного суду Еріка Сочка, заступник начальника слідчого управління ГУНП в області Володимир Пукман, старший інспектор з особливо важливих доручень конвойної служби УПД ГУНП в області, майор поліції Віталій Мацецка, командир роти 3-го стрілецького батальйону Роман Клецко.

Присутні проаналізували випадки втеч у 2021 році особами із судових установ під час зміни обвинуваченим (підозрюваним) міри запобіжного заходу на тримання під вартою. Такі надзвичайні ситуації мали місце в низці регіонів України. Закарпаття в контексті обговорюваної проблеми має втішне становище. Однак це не означає, що подібні випадки не можуть трапитися в будь-якій установі регіону.

Тож аби запобігти нештатним ситуаціям, учасники наради детально обговорили порядок взаємодії під час подання клопотання щодо зміни запобіжного заходу на тримання під вартою, а також скоординували спільні дії в разі виникнення форс-мажорних ситуацій у судових установах. Як було наголошено, лише за умови чіткої взаємодії всіх правоохоронних органів та Служби судової охорони можлива належна організація судових рішень щодо визначення запобіжного заходу.