flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ганна Рішко та Ольга Куропятник завершили кар’єру суддів

19 жовтня 2021, 10:21

Цього року дві представниці суддівського корпусу Закарпаття припинили свої повноваження судді у зв'язку з досягненням 65-річчя - граничного віку для заняття цієї посади. Так, 3 серпня Вища рада правосуддя звільнила у відставку суддю Виноградівського районного суду Ганну Іванівну Рішко, а 12 жовтня – суддю Мукачівського міськрайонного суду Ольгу Михайлівну Куропятник. Обидві вони  стояли у витоків судової системи незалежної України, в обидвох за плечима - великий досвід,  високий рівень знань та колосальний об’єм роботи.

Ганна Рішко має 39 років стажу у галузі права, 29 з них – у судовій системі. Суддею Виноградівського районного місцевого суду обрана 23 грудня 1992 року рішенням Закарпатської обласної ради народних депутатів. Через десять років, 26 грудня 2002 року, обрана на посаду судді безстроково. Тривалий час працювала заступником голови Виноградівського районного суду, із квітня 2014 року до виходу у відставку очолювала установу.

Ольга Куропятник пропрацювала у судовій системі 34 роки. Все її професійне життя тісно пов’язане із Мукачевом, де із червня 1987 по вересень 2003 року була народним суддею спочатку міського народного, а потім міського суду. Рік провадила правосуддя як суддя Мукачівського міського суду, а з березня 2004 року і до звільнення у відставку – як суддя Мукачівського міськрайонного суду.

Закарпатський апеляційний суд висловлює Ганні Іванівні та Ользі Михайлівні щиру подяку за багаторічний вклад у розвиток правосуддя. Ми знаємо, що роки на посаді судді – це не тільки тисячі розглянутих справ. Це в першу чергу відповідальність, бо за кожним рішенням стоять людські долі. Це наполеглива і віддана праця. Це неупередженість, чесність і принциповість. А відставка у 65 – це не тільки визнання заслуг і подяка за сумлінну діяльність, це - блискучий фініш трудової біографії.

Тож нехай новий щабель у вашому житті буде сповнений яскравих подій і незабутніх вражень!