flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення кваліфікації – запорука ефективної роботи

29 жовтня 2021, 15:52

Продуктивно пройшов останній тиждень жовтня для працівників Закарпатського апеляційного суду. Судді та працівники апарату радо долучилися до освітніх програм, розроблених Національною школою суддів України.  

Так, голова суду Ганна Фазикош 27 жовтня взяла участь у онлайн-семінарі «Судове рішення – гарантія захисту прав і свобод людини та громадянина». У своїй доповіді очільниця апеляційної установи приділила увагу проблемним питанням судових рішень у практиці Вищої ради правосуддя. Також учасники заходу проаналізували історичні та теоретичні аспекти головного судового документа, зокрема, крізь призму практики Європейського суду, розглянули структуру судового рішення та його мовне оформлення, обговорили поєднання принципу верховенства права та цифровізації судових рішень. Значну частину дистанційного заняття було присвячено обговоренням і дискусіям.

Сьогодні, 29 жовтня, завершили 5-денну онлайн-підготовку керівник апарату Василь Гецко та його заступниця Вікторія Гаврилюк. Щодня із слухачами знаннями ділилися тренери НШСУ та провідні фахівці в галузі права, а практичні кейси презентували представники судів із різних регіонів України. Під час вебінару піднімалися актуальні питання, з якими працівники суду постійно зіштовхуються в процесі роботи.  Серед найбільш обговорюваних тем – особливості спілкування з маломобільними групами населення, психологічний аспект  внутрішніх комунікацій,  ефективне управління часом, гендерні аспекти в організації роботи суду.

Впродовж чотирьох днів також підвищували рівень своєї кваліфікації в дистанційному режимі й працівники відділу управління персоналом, зокрема, начальник підрозділу Тетяна Довбака та головні спеціалісти Надія Мицянка і Вікторія Ердик. Вони ознайомились із сучасними технологіями та підходами до кадрового менеджменту в апараті суду. Також вдосконалили свої знання в питаннях організації  роботи кадрового діловодства, обчислення стажу державної служби (в електронному вигляді), ведення військового обліку в судах і т.д.

Ефективному засвоєнню нових знань сприяли презентації та візуальний супровід, якими підкріплювався кожен виступ.

Працівники апеляційного суду висловлюють подяку спікерам Національної школи суддів України за можливість вдосконалити свої знання і навички, адже підвищені вимоги до якості роботи судової системи вимагають і регулярного підвищення рівня кваліфікації.

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду