flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді триває щорічне оцінювання роботи державних службовців

08 листопада 2021, 13:19

У Закарпатському апеляційному суді триває щорічне оцінювання результатів службової діяльності працівників апарату, які є державними службовцями. У ньому беруть участь 39 працівників, котрі займають посади категорії «Б» (12 осіб) та «В» (27 осіб). Це – секретарі судового засідання, судові розпорядники, головні та провідні спеціалісти, начальники та заступники начальників структурних підрозділів, а також керівник апарату та його заступник.

Оцінювання проводиться вже четвертий рік поспіль на вимогу статті 44 Закону України «Про державну службу». Алгоритм дій кожного з учасників процедури визначено Порядком проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців. Відповідно до документа,  оцінювання – це процес, який здійснюється щодо особи з метою визначення, по-перше, рівня її знань, здібностей, компетенції, по-друге, результатів її діяльності.

«Ключові показники роботи кожного державного службовця - результативність, ефективність та якість. Саме ці три складові відображають кінцевий результат, на досягнення якого має бути спрямована діяльність працівників суду. А отримана оцінка – це своєрідний індикатор, що дозволяє виявити ділові, моральні, професійні якості та потенціал держслужбовців при виконанні ними службових обов’язків», - прокоментувала принципи оцінювання керівниця відділу управління персоналом суду Тетяна Довбака.

Наразі моніторинг роботи державних службовців апарату суду підходить до завершення. Отримані результати щорічного оцінювання найближчим часом буде проаналізовано і узагальнено фахівцями кадрової служби.

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду