flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оштрафував та позбавив водійських прав водійку «Мазди»

17 листопада 2021, 09:23

Суд притягнув до відповідальності жінку, яка напідпитку управляла транспортним засобом. Автомобіль марки «Мазда», яким вона керувала, зупинили за порушення ПДР у грудні 2019 року на вулиці Минайська в Ужгороді. Оскільки порушниця мала явні ознаки алкогольного сп’яніння (запах алкоголю з порожнини рота, тремтіння пальців рук, порушення координації), їй запропонували пройти огляд на стан сп’яніння за допомогою газоаналізатора «Драгер». Алкотестер показав позитивний результат – 1,16 проміле.

Інспектори склали на жінку протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом у стані сп’яніння). На підставі цих матеріалів місцевий суд притягнув водійку до адмінвідповідальності і на рік позбавив її водійських прав та постановив сплатити штраф у розмірі 10200 гривень.

Адвокат жінки оскаржив постанову в апеляційному суді.

Перевіривши матеріали справи, апеляційний суд дійшов висновку про законність і обґрунтованість оскаржуваної постанови. Так, було встановлено, що огляд водія на стан алкогольного сп’яніння проведено відповідно до правил ст.266 КУпАП у присутності двох свідків. Досліджуючи долучений до справи відеозапис, суд взяв до уваги, що водійка повідомила, що з 18 години вечора випила дві склянки мартіні, не заперечувала щодо результатів огляду на «Драгері» та не наполягала на проведенні огляду на стан сп`яніння у медзакладі.

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду