flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наїзд на пішохода: обвинуваченого у смертельній ДТП відправили за ґрати на 3 роки

18 листопада 2021, 15:31

Закарпатський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокурора на вирок Свалявського районного суду щодо водія, з вини якого загинув пішохід.

Аварія трапилася у селі Солочин Свалявського району 19 жовтня 2017 року. Згідно обвинувального акту, водій автомобіля «Опель» біля санаторію «Квітка полонини» через неуважність здійснив наїзд на жінку, яка рухалася по проїжджій частині дороги в зустрічному напрямку. Від отриманих травм потерпіла померла до приїзду «швидкої».

Суд першої інстанції засудив водія до 5 років позбавлення волі (його було обвинувачено за ч.2 ст.286 КК України - порушення ПДР, що спричинило смерть потерпілого) та на підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування основного покарання, встановивши умовний термін - 3 роки.

Не погодившись із судовим рішенням через м’якість призначеного покарання, прокурор подав апеляційну скаргу. Колегія суддів апеляційного суду, дослідивши зібрані докази, дійшла висновку, що апеляційна скарга підлягає задоволенню.

Згідно з новим вироком апеляційного суду, обвинувачений за ч.2 ст.286 КК України водій отримав покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки та позбавлений права протягом одного року керувати транспортними засобами.

Вирок набирає законної сили з моменту його проголошення і протягом трьох місяців може бути оскаржений до Касаційного кримінального суду.

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду