flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

2 роки під надійною охороною

29 листопада 2021, 10:02

Два роки тому, 29 листопада, Закарпатський апеляційний суд став першим об’єктом правосуддя області, який перейшов під захист Служби судової охорони – державного органу, створеного для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.

За ці два роки судові охоронці:

- стали «візитною карткою» суду, адже першими зустрічають відвідувачів на вході до установи. До речі, за цей період співробітники служби здійснили пропуск до приміщення суду 28,5 тисяч осіб;

- забезпечують безпеку всіх учасників судового процесу і стали на заваді пронесення до будівлі 66 заборонених предметів;

- підтримують громадський порядок в суді, в тому числі під час розгляду резонансних справ;

- удосконалюють на базі адмінбудівлі апеляційного суду свою професійну майстерність: разом із представниками інших силових структур провели біля десяти тактико-спеціальних навчань, під час яких відпрацьовували різні змодельовані варіанти можливих нештатних ситуацій на об’єкті охорони.

Наразі в апеляційному суді під керівництвом командира відділення Йосипа Сабадоша несуть службу 10 співробітників судової охорони. Нарівні з чоловіками на чергування заступають і двоє жінок – Оксана Дзамулич та Любов Коштура.

Підсумовуючи дворічне співробітництво, голова Закарпатського апеляційного суду Ганна Фазикош відзначила, що за цей період судові охоронці стали невід’ємною частиною колективу очолюваної нею установи. «Мені приємно, що і колектив суду, і відвідувачі почуваються в безпеці під час будь-яких судових процесів. Адже опікуються питаннями безпеки професіонали, які з честю виконують свої обов’язки і виправдали довіру, покладену на них як державою, так і органами правосуддя», - наголосила вона. Очільниця апеляційної установи висловила переконання, що співпраця між судом та Службою судової охорони й надалі буде ефективна, а сама судова установа – під надійним захистом. Голова суду також побажала охоронцям Феміди залишатися вірними Присязі та спільно працювати на авторитет судової гілки влади.

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду