flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За 10 місяців апеляційний суд направив учасникам судових процесів понад 11,5 тисяч SMS-повісток

10 листопада 2022, 15:55

SMS-повідомлення про виклик до суду – зручний і ефективний засіб інформування осіб про розгляд справи у суді. Від активного впровадження даної послуги виграють як сторони по справі (завчасне інформування про дату і час судового процесу дає більш часу до його підготовки), так і суди (економія коштів).

Таку альтернативу звичайним паперовим повістками змогли оцінити і користувачі судових послуг Закарпатського апеляційного суду, про що свідчить статистика. Так, впродовж січня-жовтня цього року на мобільні номери учасників процесу апеляційний суд направив 11541 SMS-повістку. Для порівняння: за весь минулий рік аналогічних повідомлень було 10260.

Нагадаємо: для отримання тексту судової повістки за допомогою SMS-повідомлень учаснику судового процесу слід подати до Закарпатського апеляційного суду відповідну заявку. В ній потрібно вказати свій номер мобільного телефону. 

Зразок заяви можна подивитися за посиланням: https://court.gov.ua/registration/zayavasms.html

У випадку зміни номера мобільного телефону чи за наявності обставин, які перешкоджають отримання тексту судової повістки шляхом SMS-повідомлення, учасник судового процесу повинен невідкладно подати до суду заяву про зміну порядку здійснення судового виклику. І надалі повістки надсилатимуться в загальному порядку, тобто поштовим зв'язком або за новим номером телефону.

Формування змісту тексту судової повістки, її облік та відправка у вигляді SMS-повідомлення здійснюється в автоматизованій системі документообігу суду.

Пресслужба Закарпатського  апеляційного суду