flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За 3 роки судові охоронці не дозволили пронести до апеляційного суду 110 заборонених предметів

29 листопада 2022, 10:09

Сьогодні виповнюється три роки, як Служба судової охорони взяла під охорону Закарпатський апеляційний суд. Саме 29 листопада 2019 року співробітники територіального управління Служби замінили на посту пропуску працівників Національної поліції.

Нині на вході до установи працівників та відвідувачів суду щодня зустрічають троє судових охоронців, що виконують завдання з охорони приміщень та громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також забезпечують безпеку учасників судового процесу. Наразі в охороні апеляційного суду задіяно 11 співробітників Служби.

За три роки несення служби співробітники здійснили пропуск до приміщення суду майже 44 тисячі відвідувачів, під час поверхневого огляду виявили 110 предметів, які заборонено проносити до будівлі. Також судові охоронці забезпечили 25 посилень несення служби у зв’язку з розглядом резонансних справ, та справ, під час яких могли бути прояви порушень громадського порядку. Окрім того, забезпечено безпеку безпосередньо в залах судових засідань 495 засідань.

«За три роки діяльності ми з впевненістю можемо назвати Службу судової охорони надійним плечем. Адже будь-яка людина, що перебуває в будівлі суду – чи це суддя, чи працівник апарату суду або учасник судового процесу -  відчуває себе у повній безпеці. Це і є головним завданням Служби», - зазначила голова апеляційного суду Ганна Фазикош.

  

До речі, Закарпатський апеляційний суд став першим органом системи правосуддя області, який перейшов під охорону Служби судової охорони. Нині під захистом Служби перебувають усі установи та судові органи регіону.

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду