flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем захисту дітей!

02 червня 2023, 13:57

У перший день літа, 01 червня 2023 року,  в Україні, як і у всьому світі, відзначають День захисту дітей. Це свято – нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни.

На запрошення керівника апарату суду Василя Гецка, завітали учні старших класів Лінгвістичної гімназії ім. Т. Г. Шевченка м. Ужгород. Зустрічали гостей очільниця суду Ганна Фазикош, її заступниця Олена Кожух та секретарі судових палат Іван Стан та Роман Кондор.

 

У вітальному слові Ганна Фазикош привітала всіх присутніх зі святом і наголосила, що сьогодні, коли питання збереження здоров'я і благополуччя дітей як ніколи актуальне, хочеться побажати всім дітям України, незалежно від того, де вони живуть – на заході чи на сході нашої держави, мирного неба над головою і віри в те, що не тільки батьки, а й наші славні воїни ЗСУ допомагають створити їм щасливе дитинство, повне здоров'я, радості, любові і знань.

 

Заступниця голови суду Олена Кожух розповіла дітям про особливості суддівської професії та основні принципи роботи апеляційного суду, а секретарі судових палат Іван Стан та Роман Кондор зупинилися на основних питаннях здійснення судочинства у кримінальному та цивільному процесах, не оминули увагою і тему воєнних злочинів та захисту прав дітей в умовах дії воєнного  стану. Крім того, судді зацікавили юних гостей розповідями про деякі резонансні справи, які розглядались у суді, що викликало жваве обговорення серед молоді.

 

Діти відвідали судові засідання, у яких взяли участь, зокрема, у якості вільних слухачів, відтак на власні очі побачили як проходить судове засідання в режимі відеоконференцзв’язку.

 

Після цього гості вирушили на оглядову екскурсію приміщенням Закарпатського апеляційного суду, під час якої керівник апарату Василь Гецко розповів про роботу інформаційного центру суду, показав зали судових засідань, нарадчі кімнати, приміщення, де тримають підвартових тощо.

 

Продовжилося свято у дворі суду, де співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Закарпатській області продемонстрували свої дії під час виконання обов’язків з охорони будівлі суду та познайомили школярів із спеціальними засобами захисту та оборони, які вони використовують в роботі.

 

Колектив суду вітає всіх дітей зі святом. Бажаємо міцного здоров’я, гарного настрою, веселих канікул. Нехай дитячі посмішки висвітлюють нашу планету, і кожен із маленьких мешканців нашої землі буде здоровим і щасливим.