flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бійка з убивством в Підвиноградові: апеляційний суд залишив ухвалу суду першої інстанції без зміни

11 січня 2024, 11:30

11 січня 2024 року колегія суддів з розгляду кримінальних справ Закарпатського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 7. ч. 2. ст. 115 («Умисне вбивство з хуліганських мотивів») КК України, на ухвалу Виноградівського районного суду Закарпатської області від 29 листопада 2023 року.

Суд першої інстанції задовольнив клопотання старшого слідчого СВ відділення поліції № 1 Берегівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області та застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 (шістдесят) діб, починаючи з 27 листопада 2023 року по 25 січня 2024 року (включно). Датою закінчення строку дії запобіжного заходу є 26.01.2024 року.

З матеріалів справи відомо, що 27 листопада 2023 року, підозрюваний, знаходячись неподалік будинку, в ході конфлікту із потерпілим, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, їх караність та настання суспільно-небезпечних наслідків, грубо порушуючи встановлені норми суспільної поведінки, з хуліганських мотивів, в присутності інших осіб, тримаючи в правій руці металеву лопату з дерев`яним руків`ям, використовуючи малозначний привід, а саме прохання потерпілого припинити з ним словесний конфлікт, підійшов ззаду до останнього та її вістрям наніс один удар в область тім`яної ділянки волосистої частини голови, від якого потерпілий впав на землю. В результаті потерпілому було спричинено тілесні ушкодження у вигляді важкої відкритої черепно-мозкової травми з переломом кісток склепіння черепа, що згідно лікарського свідоцтва про смерть від 28 листопада 2023 року, призвело до його смерті.

За скоєне, особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, а саме – вбивства з хуліганських мотивів.

Колегія суддів апеляційного суду постановила: апеляційну скаргу захисника підозрюваного залишити без задоволення, а ухвалу Виноградівського районного суду Закарпатської області від 29 листопада 2023 року – без зміни.

Зазначимо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Закарпатського апеляційного суду