flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

19 лютого – День Державного Герба України

19 лютого 2024, 09:00

Сьогодні, 19 лютого, Україна святкує національне свято, день одного зі своїх державних символів – День Державного Герба України. Саме в цей день, у 1992 році, Верховна Рада України затвердила своєю Постановою тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба України.

Історія тризуба веде ще в часи Рюриковичів. В період Української Народної Республіки він став гербом, який символізував соборність українських земель. В часи СРСР був заборонений, проте, саме під цим символом наші співвітчизники вели боротьбу проти радянського режиму за незалежність, власну українську культуру та мову.

Як і сьогодні, золотий тризуб символізує нашу українську волю, свободу, незалежність та силу. На шевронах, на прапорах наших захисників, як і століття тому, зображений тризуб. Українські воїни щоденно і безперервно борються проти російських окупантів, боронять нашу територіальну цілісність та соборність. В той час, коли ворог намагається знову знищити українську державність, історію, культуру та мову.

Вітаємо кожного з цим визначним днем. Український тризуб є уособленням зв’язку між поколіннями, прагненням українців до власної державності. Вже багато століть наш герб єднає українців та надає нам сил. Будьмо гідними нашої історії і тих завдань, які стоять перед Україною сьогодні! Єднаймося, допомагаємо Силам оборони України та робимо все задля перемоги над російським ворогом!

Прес-служба Закарпатського апеляційного суду