flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив без зміни ухвалу суду першої інстанції щодо підозрюваного у шахрайстві по відношенню до матері загиблого воїна

20 лютого 2024, 13:08

20 лютого 2024 року колегія суддів з розгляду кримінальних справ Закарпатського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу адвоката підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України ("Шахрайство"), на ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 11 січня 2024 року.

Суд першої інстанції відмовив у задоволенні клопотання адвоката підозрюваного про зміну запобіжного заходу і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування до 10 березня 2024 року включно. Також слідчий суддя визначив розмір застави, достатньої для забезпечення виконання підозрюваним обов`язків, - 4950 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що відповідно становить 13 285 800 грн.

Згідно з матеріалами справи уродженець Хмельниччини підозрюється у вчиненні шахрайства під час воєнного стану, по відношенню до матері загиблого військового, повʼязаного з грошовою виплатою за померлого сина потерпілої.

Під час обрання запобіжного заходу слідчий суддя міського суду врахував, що підозра у вчиненні уродженцем Хмельниччини кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, обґрунтована матеріалами кримінального провадження.

Закарпатський апеляційний суд постановив: апеляційну скаргу адвоката підозрюваного залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 11 січня 2024 року - без зміни.

Зазначимо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Закарпатського апеляційного суду