flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Збут наркотичних речовин групою осіб: апеляційний суд залишив ухвалу міського суду без зміни

20 лютого 2024, 13:44

20 лютого 2024 року колегія суддів Закарпатського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 14 грудня 2023 року, відносно підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 305, ч. 1 ст. 263 КК України.

Суд першої інстанції частково задовольнив клопотання заступника начальника відділу слідчого управління ГУНП в Закарпатській області про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 40 прожиткових мінімумів доходів для працездатних осіб, що становить 107 360 гривень. Встановлено строк тримання під вартою до 8 лютого 2024 року.

З матеріалів справи відомо, що ужгородець підозрюється у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту психотропних речовин, вчинене за попередньою змовою групою осіб. За що, в разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Колегія суддів апеляційного суду постановила: апеляційну скаргу прокурора залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 14 грудня 2023 року – без зміни.

Зазначимо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Закарпатського апеляційного суду