flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив у силі вирок місцевого суду відносно обвинуваченого у зґвалтуванні неповнолітньої

22 лютого 2024, 16:13

21 лютого 2024 року, у закритому судовому засіданні, колегія суддів Закарпатського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу адвоката обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 152 КК України («Зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди»), на вирок Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 12 травня 2022 року.

Суд першої інстанції визнав уродженця Перечинщини винним у вчиненні злочину та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 11 років.

З матеріалів справи відомо, що кримінальний злочин скоєно у серпні 2020 року. Зокрема, обвинувачений вчинив відносно своєї неповнолітньої родички, всупереч її опору, дії сексуального характеру, пов`язані з проникненням в тіло іншої особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди.

Заслухавши доповідь головуючого судді, позиції адвоката обвинуваченого, потерпілої та її законного представника, доводи прокурора, Закарпатський апеляційний суд постановив: апеляційну скаргу адвоката в інтересах уродженця Перечинщини залишити без задоволення, а вирок Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 12 травня 2022 року – без зміни.

Прес-служба Закарпатського апеляційного суду