flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судова практика щодо встановлення юридичних фактів, пов’язаних з необхідністю реєстрації народження та належності до громадянства України

28 травня 2024, 16:39

27 травня в Ужгороді відбувся семінар для суддів “Судова практика щодо встановлення юридичних фактів, пов’язаних з необхідністю реєстрації народження та належності до громадянства України”.

З вітальними словами до учасників звернулася заступниця голови Закарпатського апеляційного суду Олена Кожух, яка подякувала слухачам за цікавість до теми заходу та запросила їх активно брати участь в обговореннях.


Також Олена Анатоліївна зазначила, що зараз, в умовах війни питання щодо встановлення юридичних фактів, пов’язаних з необхідністю реєстрації народження та належності до громадянства України є дуже актуальним.

Одним із спікерів на заході виступив суддя Касаційної цивільної палати Верховного суду Андрій Грушицький, адже саме ВС формує практику у цих справах.


Загалом, у семінарі взяли участь понад 30 учасників з усієї України, серед них - судді місцевих та апеляційних судів і керівники відділів ДРАЦС.

Слухачі мали можливість обмінятися своїми думками та поставити запитання спікерам, а також поділилися практикою розгляду справ щодо встановлення юридичних фактів, пов’язаних з необхідністю реєстрації народження та належності до громадянства України.


Семінар організовано та проведено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно та за фінансової підтримки Міжнародного фонду охорони здоров’я та навколишнього середовища (МФОЗНС) “Регіон Карпат” NEEKA.